Еднодневна екскурзия до Велико Търново, Габрово, Етъра, Троян

Еднодневна екскурзия до Велико Търново, Габрово, Етъра, Троян

Цена: 35 лв.
  • Автобус Автобус


Държава: България
Град: Велико Търново, Габрово, Троян
Маршрут: Русе-Велико Търново-Габрово-Етъра-Троян-Русе
Сезон: Есен
Нощувки: -
Дати: 05.09.2016

Тръгване 07:00 ч. от Русе, бул.”Цар Освободител” №156(пред Автогара Юг), пристигане във  Велико Търново около 09.00 ч.

Паноромна обиколка на град Велико Търново .По време на обиколката  ще видите: Паметник „Асеневци” , Самоводската чаршия , Къщата с маймунката , Къща-музей на Емилиян Станев , крепостта „Царевец” . Крепостта Царевец е най–значимият паметник на културата във Велико Търново , разположена на едноименния връх ,заобиколен от три страни от р. Янтра .Освен с историческите си хълмове, Велико Търново е известен и с множество православни храмове. Една от най-емблематичните средновековни църкви е храм „Св. Четиридесет мъченици”, построен в чест на победата на цар Иван Асен II (1218 г. – 1241 г.) над епирския деспот Теодор Комнин (1180 – 1273 г.). В църквата са погребани българските царе Калоян (1168 г. – 1207 г.), Иван Асен II, както и много други членове на царските семейства и българската аристокрация.Кратка почивка на паркинга пред крепостта Царевец.Отпътуване за гр.Габрово в 10.30. Пристигане в гр.Габрово около 11.00 часа Кратка разходка в града, разглеждане на паметника  на Рачо Ковача , Дома на хумора и сатирата. Домът на хумора и сатирата в Габрово е уникален по своята същност. Той е единственият в света музей, посветен на хумора .

   Към 12.30 ч. отпътуване за Етнографски музей “Етъра”. Разглеждане на първия по рода си в България музей на открито „Етъра”, разположен на площ от 7 хектара, състоящ се от над  50 обекта. Тук ще придобиете реалистична представа за архитектурата, бита и стопанското минало на Габровския край през Възраждането. В АЕК "Етър" се намира единствената в

България сбирка на народна техника на вода. Тя съдържа 10 обекта и е една от богатите и добре организирани технически сбирки сред европейските музеи на открито. Това е причината, водното колело да се превърне в емблема на Етъра. Най-важната особеност на сбирката е, че всички обекти са в действие, така както в миналото. Занаятчийска чаршия представя 16 образци на балканската архитектура, разкриващи самобитния талант на възрожденските строители.

Отпътуване  към 14.30 ч. за Троян. Пристигане към 15.30 ч. в Троянския манастир . След посещение на манастира свободно време и възможност за разглеждане на забележителностите в града.    Отпътуване от  град Троян към 19 ч. пристигане в Русе  к

Отпътуване от  град Троян към 19 ч. пристигане в Русе  към  22 ч.

 

Цена : 35 лв.

 

Цената включва: Транспорт ( от/до Русе, лицензиран автобус/микробус- кат. 2*,3*), застраховка „Злополука и медицински разходи”,екскурзовод;

 

Цената не включва: входни такси в туристическите обекти, храна, разходи от личен характер

УСЛОВИЯ И ЗАПИСВАНЕ:

 

 

Ø  Плащане на екскурзията:

 

Плащане в размер на 50% при записване / резервация / и доплащане 14 дни преди датата на отпътуване, освен ако не е указано допълнително условие за заплащане до определена дата.

 

Ø  Промяна на цената:

 

Агенцията си запазва правото да промени цената при промяна на транспортни разходи / горива / и др. такси, като се задължи да уведоми всички туристи 7 дни преди датата на отпътуване.

 

 

Ø  Застраховка на Туроператора:

Агенцията е сключила застраховка „Отговорност на Туроператора” със „ЗД Евроинс” АД, със седалище и адрес на управление: гр. София, бул. „Христофор Колумб”№43, валидна до 30.06.2017 год. Застрахователна полица № 03700100001020/01.07.2016 г.

 

 

Ø  Срок на уведомление:

При недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Ø  Забележка:

 

Посочената цена е за група минимум 20 туриста.

Агенцията си запазва правото да промени цената при по-малък брой записани туристи, като уведоми 7 дни преди датата на отпътуване.

 

При необходимост си запазва правото да променя реда на посещаваните обекти, както и при невъзможност да се посети дадена забележителност, да я замести с алтернативна такава.

 

Ø  ОТСТЪПКИ:

За пенсионери, ученици и студенти – 20% отстъпка от цената.За деца до 12 години с придружител отстъпка 30% от цената.