Чартърен Речен круиз - Германия, Франция и Швейцария

Чартърен Речен круиз - Германия, Франция и Швейцария

Цена: от 695 евро
  • Кораб Кораб


Държава: Германия,Франция,Швейцария
Град: Кьолн,Кобленц,Рюдесхайм,Шпайер,Хайделберг,Брейзах,Колмар,Базел,Страстбург,Майнц
Маршрут: Кьолн-Кобленц-Рюдесхайм-Шпайер-Хайделберг-Брейзах-Колмар-Базел-Страстбург-Майнц-Кьолн
Сезон: Пролет
Нощувки: 7 нощувки
Дати: 21.03 – 28.03.2017

1 ден Кьолн

Пристигане в Кьолн. Настаняване на кораба. Пешеходна обиколка на стария град с посещение на катедралния площад и прочутата Кьолнска катедрала, построена през 13 век с едни от най-високите кули в Европа. Вечеря. Отпътуване за Кобленц.

 

2 ден – Кобленц, Рюдесхайм

Закуска. Разходка из Кобленц, разположен при устието на река Мозел и вливането й в река Рейн. Ще видите Четирите кули, градската църквата и кметството. Обяд на борда. След обяд круиз през най-красивата част от реката, край рейнските замъци и скалата на Лорелай. Пристигане в Рюдесхайм. Вечерна разходка из улица Дроселгасе, обградена с винарни и малки ресторанти. Посещение на музея за механични музикални инструменти - Зигфрид. Вечеря. Корабът отпътува за Шпайер, един от най-старите градове в Германия.

 

3 ден – Шпайер, Хайделберг

Закуска и обяд. Разходка из Шпайер – разглеждане на една от най-големите романски катедрали в Европа, чиито строеж започва в 1020 г., старата градска порта от 13 век и бароковата сграда на кметството от 18 век. Можете да изберете и екскурзия с автобус до Хайделберг, най-стария университетски град в Германия, за да посетите замъка, от който се разкрива чудесна гледка към долина Некар. Вечеря.

 

4 ден – Брейзах, Колмар

Закуска и обяд. Корабът ще бъде в Брейзах до полунощ. Може да останете в града или да изберете екскурзия до френския град Колмар, пленяващ с хилядолетна история, преплела в себе си френско и немско влияние. Градът е разположен в един от най-известните винени региони на Франция и има добре запазен център със средновековна архитектура. Разглеждане на църквата Св.Мартин, „Къщата с главите“, старинните сгради от 16 век и разходка с лодка по каналите, дали на града името „Малката Венеция“. Вечерта корабът отплава за Швейцария.

 

5 ден – Базел

Закуска. Обиколка на втория по големина град в Швейцария – Базел, известен като банков и търговски център. Миналото великолепие на града е запазено в ренесансовата сграда на кметството, красивата катедрала и патрицианските домове от 18 век. Обяд. Свободно време в града. Вечеря. Корабът отплава в 19.00 ч. за Франция.

 

6 ден – Страсбург

Закуска. Екскурзия из Страсбург, разположен на устието на река Ил. Това е един от най-прелестните градове на Европа, чиято стара част е включена в листата на ЮНЕСКО. Страсбургската катедрала, сторена между 11 и 15 век, е абсолютен шедьовър на готическия стил. Тя е известна с астрономическия си часовник, датиращ от 1842 г. Най-красивият район на града се нарича „Малката Франция”. Къщите в него от 16 и 17 век са строени над речните канали и притежават неповторим чар. Свободно време в града. Вечеря. Корабът отплава в полунощ за Германия.

 

7 ден – Майнц

Закуска и обяд. Престой в Майнц от 12.00 до 22.30 ч. Очаква ви пешеходна обиколка с посещение на известния музей Гутенберг, дом на първата печатна библия и преса и катедралата Св.Мартин от 10 век. Майнц е единственият немски град, включен в списъка на големите винени столици. Известен е с производството на пенливи вина, които ще можете да опитате. Свободно време. Вечеря. Отпътуване за Кьолн.

 

8 ден

Закуска. Освобождаване на кораба в Кьолн до 10.00 ч.

 

Цени:

 

 

На човек в двойна каюта

Единична каюта

Долна палуба

695 евро / 1362 лв.

1250 евро / 2450 лв.

Горна палуба

STOP SALE

STOP SALE


Цената включва:

Ø  7 нощувки в двойна каюта;

Ø  Закуска, обяд, следобедно кафе със сладки, вечеря, среднощна закуска в 23.00 ч;

Ø  Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;

Ø  Тур мениджър по време на круиза на български език;

Ø  Пристанищни такси.

 

Цената не включва:

Ø  Допълнителни екскурзиизаявяват се и се заплащат в България;

Ø  Бакшиши към персонала.

Агенцията предлага самолетни билети и трансфер. Цената е около 290 евро и подлежи на потвърждение.

 

Круизен кораб Хайнрих Хайне е построен през 1990 г. и основно реновиран през 2005 г. Разполага с 53 каюти, разположени на два дека, ресторант, панорамен бар, открита тераса, вътрешен басейн, фитнес, сауна.

Всички каюти са с две отделни легла, климатик, телевизор, сейф, баня и тоалетна, панорамни отварящи се прозорци.

Екипажът е български.

 

  
Категории:
[ Круизи ]
[ Речни ]
Powered by Sigsiu.NET